Dag 24/100 - 001, 002, 003, 004, 005...

...006, 007, 008, 009, 010...
Det kan bli en hel del siffror, när man som jag räknar dem från siffran 0. Och man måste ta det i rätt ordning också. Att först räkna 009 före 008, bara för att 009 råkade komma förbi precis innan 008 dök upp, det gälls inte. Man måste vänta på 008 först, oavsett hur många 009-or som kommer förbi! Fast 008 hittade jag för måååånga år sen. Nu är det andra siffror som gäller.
 
Ni undrar säkert vad det handlar om! "Plate spotting"! Och vad är då plate spotting? Jo, det är räknandet av registreringskyltar! I rätt ordning då alltså.
 
När man börjar då ska man hitta en registreringsskylt som har 001 på skylten. När man sen hittat den, då letar man vidare på nästa nummer, alltså 002.
Siffernörd som jag är, så tycker jag det är roligt!
 
Jag började med plate spotting den 31 mars 2006. Alltså har jag nu räknat registreringsskyltar i 10 år! När det nu började närma sig slutet, då hade jag som mål att klara av det på 10 år. Att jag faktiskt skulle vara färdig idag med nr 999. Men tyvärr blev det inte så, då jag har ett antal kvar att hitta.
 
Visserligen hade jag kunnat påskynda det genom att gå runt på Välas parkering en lönehelg och räkna de siffrorna som jag hade kvar, men det hade inte varit nån sport precis.
 
Det är ett antal dagar sen som jag hittade det senaste numret, medan jag andra gånger har hittat typ 5 på en dag. Jag minns att nummer 023 är en polisbil jag stötte på när jag bodde i Malmö vid den tiden.
 
Men nu har jag inte långt kvar till mål. Vad ska jag då göra sen? Börja om? Nej, det tror jag inte...
Nu tar jag ett djupt andetag och hoppas på att jag hinner hitta de återstående 19 numren inom en snar framtid!
 
 
#blogg100 | | 2 kommentarer |

Dag 23/100 - Ett herrans liv!!

Just precis! Ett herrans liv!! Den går just nu på sjuan. Alltså, det handlar om en kvinnlig, lite korpulent, kyrkoherde i en engelsk serie. Den innehåller även en äldre pappa som bor ihop med sin son. Det finns också inslag av två äldre herrar och en medelålders man där den ene är mer inskränkt än de andra. Och även en yngre kvinna som så småningom gifter sig med sonen. Dessa två är som små barn, naiva. Jag tycker den serien är så otroligt rolig. Sitter och förundras över hur man kan spela sådana roller, utan att brista ut i skratt.
 
Avsnittet idag avslutades med att de lekte charader, där den yngre kvinnan står med två burkar, med en hint om namnet på en film, med bara ett ord. Ingen av de andra kan lista ut vilken film det är, så det slutar med att kvinnan får avslöja namnet, Jars! De andra upplyser henne om att filmen hette "Jaws" och inte Jars.
 
Visst, sjuk humor, men jag tycker den är så rolig! :-D
 
Det finns en annan engelsk komediserie, "Skenet bedrar", som handlar om en äldre kvinna, Hyacinth Bucket, som är gift med Richard som får stå ut med sin frus upptåg och påhitt. Hyacinth har tre systrar, Violet, Daisy och Rose. Sen finns det en granne Elizabeth som alltid sjabblar till det i närheten av Hyacinth.
 
Det är något visst med engelsk humor, enormt torr, men så himla rolig!!
 
 
Allmänt | | Kommentera |

Dag 22/100 - För 36 år sen...

För 36 år sen blev jag moster för första gången. Jag, som är en sladdis, skulle uppleva hur det var att ha en liten liten bebis i min närhet. Det kändes nästan som att jag skulle bli storasyster.
 
Varför är det oftast så att när man är lillasyster (eller lillebror), då vill man ha ett yngre syskon, medan om man är storasyster (eller storebror) vill ha ett äldre syskon?
 
Jag var tretton år och jag var hur glad som helst över att bli moster.
 
Dagen för 36 år sen, lördagen den 29 mars, 1980 var jag dock inte hemma. Jag spelade handboll i H43 och vi var iväg på en cup i Eksjö. Vi var väl fem olika lag som var med i cupen, och den slutade med att fyra av oss blev etta och det femte laget, tror jag, kom trea.
 
Den lördagen då för 36 år sen, kommer jag ihåg att jag ringde hem för att höra hur det hade gått. Då fick jag reda på att min syster hade fått en liten dotter. Där stod jag vid en telefon, långt bort i Eksjö, med vetskapen om att jag hade blivit moster till en liten flicka. Det kändes enormt konstigt, men samtidigt hur roligt som helst.
 
Denna lilla flicka fick hänga med mig en hel del när hon var liten. Den första julen blev hon riktigt bortskämd, det blev hur mycket julklappar som helst. Jag minns att jag ibland tog med henne till kompisar. Vid ett tillfälle cyklade jag och en kompis från Eslöv till Borstahusen utanför Landskrona för att bada i havet, och jag hade min systerdotter i en sådan där gammal cykelsits. Det är ca tre mil enkel resa, så det tog sin lilla tid. På vägen hem, då somnade hon därbak, och jag hade henne lutandes med sitt huvud mot min rygg!
 
När hon väl började prata, då blev jag kallad "Yssor Jelle", vilket var "moster Jennie". Och hon härmade mig i allt jag sa. Ett uttryck jag ofta sa, var "Kolla vad häftigt!" och när min systerdotter sa det, då blev det istället "Olla äffit!".
 
När hon blev lite större, då kom det en massa kompisar in i hennes värld. Min mamma, mormor, hade ett väldigt sjå att hålla reda på alla. Det skulle dukas fram tallrikar och glas till dessa kompisar. Och när hon och mormor var ute och gick, då skulle kompisen hålla mormor i ena handen och min systerdotter i andra handen. Vilken syn för andra som inte kunde se den här kompisen!
 
Så min älskade systerdotter:
 
Ett stort GRATTIS på din 36-årsdag!
 
 
#blogg100 | | Kommentera |
Upp