JE SUIS CHARLIE...

Mycket händer här i världen just nu. Det är svårt att förstå varför det händer. Min första tanke när jag tänker på alla dessa extrema, våldsbenägna, horribla varelser är att dessa varelser anser att de har all rätt i världen att utöva en sådan fruktansvärd makt över människor. Människor som har en fri vilja att uttrycka sig, ha en åsikt om vad de tycker. Men där dessa varelser, på grund av någon övertygelse, vill ha makten att kunna bestämma vad andra ska tycka, tänka och göra.
 
Hur tänker man då? Får man ut någon glädje av att andra människor ska tycka som de? Och om de inte gör det, så ska de straffas. Vad försigår inuti deras hjärnor? Fick de inget lördagsgodis när de var små? Vad är det som gör att man kan bli så fanatisk att man vill gå omkring och döda människor för deras åsikts skull? Hur kan man bli så hatisk? Mot kvinnor? Mot barn? Mot samhället?
 
Fruktansvärt...
 
En vanlig normal människa kommer nog aldrig att förstå en sådan varelse...
Je suis Charlie, freedom of speech, yttrandefrihet | | Kommentera |

IKEA...

Det finns två affärer jag älskar att gå i. Den ena är IKEA för att man kan planera, fundera och se en möjlig miljö för eventuella möbler som man vill inhandla. Anledningen till att jag älskar just två affärer, är för att den andra affären inte har möbler, utan i stort sett allt annat... Gekås i Ullared...
 
Att ströva runt där och se allt som säljs, allt som man behöver och inte behöver, men som man oftast tycker sig behöva och därav anledningen till att man köper det! Jag och min man brukar åka dit ett par gånger om året, och det är alltid lika kul att planera allt man kan tänkas behöva köpa. När jag väntade mitt sista barn, då var det extra roligt att åka dit, allt var ju så billigt och så himla fint och gulligt! Även nu när han blivit ett par år äldre så finns det hur mycket billigt som helst till honom. Och man kan faktiskt hitta en hel del fina kläder! Sist var det ett par jeans som min man hittade, med olika attiraljer på dem, uppvikta med kanten i brandgul färg!! Jättesnygga!!
 
Nu är det ju inte alltid roligt att åka dit, inte minst när det är fullproppat med folk. Då är det bara jobbigt att försöka tränga sig emellan alla folk när man ska fram. Idag var jag och dottern på IKEA, och det var ju inte heller bättre att vi gick motsols, det var verkligen ett slingrande fram och tillbaka över hela gången. Men är man van att slingra sig igenom så går det rätt smidigt, även om man ibland kan tycka att folk faktiskt kan hålla till höger...
 
Vad vi skulle köpa? Jo, ett antal plastlådor för att sortera ner allt julpynt! Flyttkartongerna som vi har haft pyntet i, stod inte emot mössen som hade lyckats ta sig in i vårt förråd... Och det är rätt intressant att se hur en flirtkula ser ut efter att en mus gått lös på den! Eller snögubben som dansar och spelar när man trycker på en knapp... Ja, den såg jag idag i soprummet där min man hade slängt den... Kändes lite konstigt att se den ligga där. Sorgligt...
 
Som när min pappa gick bort för ett antal år sen och jag och mina syskon skulle rensa hans lägenhet. Det var fruktansvärt att behöva gå ner i soprummet och slänga hans saker och kläder... Saker och kläder som han bara några dagar innan hade använt... Men livet går vidare...
Gekås, IKEA, Julpynt | | Kommentera |

Det...

Vissa filmer kan man se flera gånger, andra önskar man att man aldrig hade tittat på. Just nu tittar jag på filmen Det med min dotter. Boken som filmen är baserad på skrevs av Stephen King 1986, och filmen blev klar 1990.
 
Min dotter har en fallenhet för skräckfilmer, men denna har hon aldrig sett innan, så den var en given julklapp till henne. Sist jag såg den var innan hon ens var påtänkt, och jag har väl inte haft den i åtanke när jag velat se en film igen. Jag är inte mycket för skräckfilmer utan ser hellre en action eller drama. Det enda jag minns från den filmen är clownen, och jag har aldrig tyckt om clowner sen jag såg Det. Lömska, inställsamma, manipulerande, är vad de är! Men som andra filmer gjorda för längesen, så inser man att dagens filmer är betydligt bättre än den tidens filmer. Skräckupplevelserna är verkligen B-iga! Om man ser en film från 70-talet, som t.ex. Månbas Alpha, en serie som jag absolut inte ville missa ett enda avsnitt av när jag var liten, då ser man verkligen hur dålilgt gjorda de är.
 
En film som jag gärna ser flera gånger är Plutonen. En välgjord, eftertänksam film om ett krig där många dog. Likaså, Dirty Dancing, ett drama från en svunnen tid då alla "visste" sin plats, och livet var på något sätt enklare än idag, men absolut inte lättare.
Filmer | | Kommentera |
Upp