Ett Inrutat Liv..

Många har ett inrutat liv, vissa mer än andra. Man handlar på samma dag varje vecka, man har veckoschema för olika maträtter, man har olika aktiviteter på samma dag vecka efter vecka, man firar jul med samma människor varje jul, man firar nyår med samma människor varje nyår...
 
I vår familj försöker vi i alla fall ha 4-veckors schema för kvällsmaten. Hur det går? Inte så bra... Intentionen är där och vi har faktiskt lyckats att hitta tillräckligt med maträtter för fyra veckor i sträck. Men så faller det på att en av oss behöver jobba lite längre, eller att vi faktiskt glömde köpa den där korven, eller att dottern inte vill äta hamburgare just idag, eller att sonen inte skulle till sin pappa denna helgen och då blev det omförflyttning för han vill ju absolut inte äta den inplanerade lasagnen... Men i det stora hela fungerar det. Ibland.
 
Det här med jular är också något som är svårt att få till. När man firat jul tillsammans med vissa i släkten, så helt plötsligt ändras det för att någon tar ut skilsmässa, eller i drastiska fall inte finns i livet längre. Eller så skaffar barnen respektive och då ska de helt plötsligt fira jul på annat håll, eller så har de tagit ett sabbatsår och firar då långt bort i ett annat land. Eller så skaffar man en ny man och då blir det nya konstellationer! Men ombyte förnöjer och det är faktiskt bra med förändringar ibland, om de är skapade i positiv anda.
 
Nyår är lite annorlunda tycker jag. Där kan man fira det med olika människor varje gång. I år valde vi att göra det med släktingar som bor långt bort och som vi träffar väldigt sällan! Och det är roligt!
 
Nu är det i stort sett bara en timme och trettio minuter kvar tills ett nytt år föds! (Nytt år igen?? Vad var det för fel på det gamla??) 2015, en ny siffra i slutet. Om fem år blir det två nya siffror. För femton år sedan var det hela fyra nya siffror! När man var liten då kunde man inte ens drömma om att man skulle uppleva ett millenieskifte och nu har det gått hela femton år sen det skedde. En tanke som slår mig är att jag aldrig kommer att uppleva ett årsskifte med att tre siffror har ändrats... Om jag nu inte lever väldigt länge.
 
Jag önskar er Alla ett GOTT NYTT ÅR!
Allmänt | |
Upp